Demo-versie Uniec 2.0 is online!

Demo-versie Uniec 2.0 is online!

Nu beschikbaar

U kunt vanaf nu gratis zien hoe Uniec 2.0 werkt! Wanneer u zich registreert krijgt u inlogggevens waarmee u gebruik kunt maken van de demo-versie van Uniec 2.0. U heeft daarmee een eigen beveiligde omgeving waarin u naar hartelust kunt ontdekken hoe Uniec 2.0 werkt. U kunt de voorbeeldprojecten bekijken, maar ook eigen projecten aanmaken. In beide gevallen kunt u ontdekken hoeveel installatie-producten in Uniec 2.0 zijn opgenomen. En u kunt ook de extra functionaliteiten van Uniec 2.0 ontdekken, zoals de bouwkundige functionaliteiten die in de nieuwsbrief van augustus zijn besproken (de bouwkundige uitgangspunten éénmalig definiëren, productspecifiek rekenen, SBR referentiedetails). Daaraan is nog een extra functionaliteit toegevoegd, namelijk om met kozijnmerken te werken. Deze functie maakt het mogelijk om een kozijnmerk éénmalig te definiëren (inclusief oppervlakte), zodat u bij het invoeren van de gevels alleen nog het aantal van het betreffende kozijnmerk hoeft in te voeren. Uniec 2.0 rekent de rest voor u uit! Dit zal zeker zeer tijdbesparend zijn in projecten met veel repetitie in de gevels. In de voorbeeldprojecten staat een woning waarbij gebruik is gemaakt van deze functionaliteit.

In ontwikkeling

De huidige demo-versie is bedoeld om te laten zien welke functionaliteiten en data Uniec 2.0 bevat. Het is echter nog geen volledige software, want deze versie berekent nog geen EPC-resultaat. Aan de volgende punten wordt momenteel gewerkt:

  • Sommige formules zijn nog niet gereed omdat gewacht wordt op uitspraak van de normcommissie over interpretatie van de norm. De overige formules worden nu uitgebreid getest. Zodra definitieve uitspraken door de normcommissie zijn gedaan en het testwerk is afgerond, zal Uniec 2.0 een EPC-resultaat berekenen.
  • Het ministerie BZK werkt aan het ontwerp van een generieke printuitvoer voor alle software-fabrikanten. Deze voorbeeld-print is nog niet beschikbaar gesteld. Uiteraard wordt de printuitvoer van Uniec 2.0 afgestemd op deze generieke printuitvoer en zal met het programmeren van de printuitvoer gewacht worden totdat deze generieke printuitvoer beschikbaar is.
  • Er worden toelichtingsteksten geschreven om het gebruik van de software verder te verduidelijken.
  • Verschillende functionaliteiten zijn nog in ontwikkeling, zoals de Undo-knop, het lokaal opslaan van berekeningen, het roteren van een project en het spiegelen van een project.

Via onze nieuwsberichten houden we u op de hoogte van de vorderingen in Uniec 2.0. Aangezien Uniec 2.0 online software is, hoeft u geen updates te installeren. Zodra u een mail krijgt van de nieuw toegevoegde functionaliteiten, kunt u daar direct gebruik van maken.

Tarieven

Uniec 2.0 zal gratis zijn tot 1 januari 2012. Daarna zal Uniec 2.0 aan te schaffen zijn als een jaarabonnement. Uniec 2.0 zal uit 2 modules bestaan: de woningbouwmodule en de utiliteitsmodule. Bij aanschaf van 1 module voor 1 gebruiker zal de prijs € 260,- per jaar bedragen. Bij aanschaf van beide modules geldt een combinatieprijs van € 360,- per jaar. Voor een overzicht van de prijzen en de aantrekkelijke staffelkorting bij meerdere gebruikers, verwijzen wij u naar onze tarieven.

Cursussen

Uniec 2.0 is ontworpen met de grootste aandacht voor gebruikersgemak. Er is naar gestreefd de software zo overzichtelijk en intuïtief mogelijk te maken. Daarnaast wordt Uniec 2.0 uitgerust met vele toelichtingsteksten (sommige al aanwezig, andere nog in de maak). Om gebruik van Uniec 2.0 nog eenvoudiger te maken zullen wij instructievideo’s op onze site plaatsen. U kunt dan gratis op digitale cursus op het moment dat u dat wilt!

Voor degenen die een cursus willen volgen in een klassikale omgeving, zullen er in december 2011 cursussen georganiseerd worden. De precieze data en locaties zullen in de loop van oktober bekend gemaakt worden. De cursus zal 1 dagdeel duren en de prijs zal € 250,- ex BTW bedragen. Meer informatie zal binnenkort gepubliceerd worden op onze cursuspagina.