Uniec 2.0 – Utiliteitsbouw online!

Uniec 2.0 – Utiliteitsbouw online!

Na de succesvolle introductie van Uniec 2.0 Woningbouw informeren wij u dat Uniec 2.0 Utiliteitsbouw per direct online beschikbaar is. Deze module is geïntegreerd in Uniec 2.0 waarop op u reeds een gratis licentie heeft of kunt aanvragen. Op het formulier ‘algemene gegevens’ in Uniec 2.0 kunt u selecteren of u een berekening in de categorie woningbouw of utiliteitsbouw wilt opstellen. Indien u kiest voor utiliteitsbouw, kunt u per rekenzone aangeven welke gebruiksfuncties er aanwezig zijn.

Met deze nieuwe versie van Uniec 2.0 kunt u ook combinatiegebouwen (woonfuncties en utiliteitsfuncties in één gebouw) berekenen. Een combinatiegebouw berekent u door aan de berekening van een utiliteitsgebouw de berekening van een woonfunctie te koppelen. Deze koppeling maakt u op het formulier ‘indeling gebouw’.

Op verzoek van veel gebruikers hebben wij het mogelijk gemaakt om meerdere Uniec 2.0 berekeningen naast elkaar te openen. U opent een extra Uniec 2.0 berekening in een ander tabblad door de knop CTRL ingedrukt te houden op het moment dat u de berekening opent.

In deze release van Uniec 2.0 zijn ook nieuwe producten toegevoegd zoals:

  • hybride warmtepomp: Itho Daalderop HP Cube Cool
  • zonneboilers: Remeha, Nefit, Bosch, ATAG, Greentech, Rivusol
  • HR-ketels: Ferolli BlueSense

Tenslotte informeren wij u dat de maand juni door ons gebruikt wordt om de printmodule gereed te maken zodat u vóór 1 juli 2012 uw Uniec 2.0 berekening kunt printen.