Correctiebladen in Uniec 2.0 verwerkt

Correctiebladen in Uniec 2.0 verwerkt

Vanaf vandaag kunt u gebruik maken van een nieuwe Uniec 2.0 versie. In deze nieuwe versie zijn de correctiebladen NEN 7120/C2 en NEN 8088-1/C1 volledig verwerkt.

De komende tijd wordt Uniec 2.0 verder getest en geperfectioneerd. Aan sommige functionaliteiten wordt nog gewerkt (zoals AOR/AOS en collectieve installaties). Verder worden de EDR tests uitgevoerd om de software te valideren en uiteindelijk te certificeren.

Let op! Als u eerder gemaakte bestanden in Uniec 2.0 opent krijgt u een aantal foutmeldingen. Deze worden veroorzaakt door wijzigingen en nieuwe velden in de software. U dient bij elke berekening de schermen infiltratie, verwarming/warm tapwater en ventilatie te controleren. Om de foutmeldingen op te lossen dient u de volgende aanpassingen te maken:

  • Infiltratie: vul de lengte, breedte en hoogte van het gebouw in en controleer de keuze bij ‘gebouwtype’
  • Verwarming/warmtapwater: controleer de keuze bij ‘type warmteafgifte (in woonkamer)’
  • Ventilatie: vul het aantal ventilatie-units in 

Veel succes met het uitvoeren van uw EPC berekeningen!