Bouwbesluit 2012 uitgesteld! – Wat met NEN 7120, de EPG?

Bouwbesluit 2012 uitgesteld! – Wat met NEN 7120, de EPG?

Woensdag 12 oktober heeft minister Donner in een overleg in de Tweede Kamer voorgesteld om de invoering van het Bouwbesluit 2012 uit te stellen. De nieuwe ingangsdatum wordt 1 juli 2012 tenzij de bouwsector ernstige bezwaren heeft. Dan wordt de nieuwe ingangsdatum 1 april 2012.

Met het uitstel van het Bouwbesluit 2012 wordt ook de invoering van NEN 7120 uitgesteld. Maar wat betekent dit uitstel van de EPG voor u?

“Tot en met de aanwijzing van NEN 7120  in het Bouwbesluit zullen wij Uniec 2.0 gratis ter beschikking stellen.” Dit hebben wij altijd beloofd en uiteraard maken wij deze belofte waar! Dat betekent dat Uniec 2.0 tot 1 april of 1 juli 2012 gratis via onze site beschikbaar blijft.

Wij adviseren daarom voorlopig geen nieuwe software voor NEN 7120 aan te schaffen. Tot en met de officiële aanwijzing van NEN 7120 in het Bouwbesluit  kunt u immers met de gratis software werken. Op dat moment kunt u besluiten of  u tevreden bent over Uniec 2.0 en een weloverwogen keuze maken welke software u gaat gebruiken. Dus waarom betalen per 1 januari 2012 of overhaast beslissen?

Uit uw reacties op de release van onze demo-versie hebben wij opgemaakt dat u zit te wachten op de publicatie van cursusdata. Wij zullen onze cursusdata publiceren zodra er meer duidelijkheid is over de definitieve invoerdatum van de EPG.

Uiteraard blijven wij ons uiterste best doen om Uniec 2.0 zo snel mogelijk gereed te hebben. Momenteel bevindt de software zich in de laatste testfase. De planning is binnen 4 weken een betaversie uit te brengen. U zult dus ruim voldoende tijd hebben om ervaring op te doen met de EPG voordat de NEN 7120 definitief van kracht wordt.

Tot het moment dat NEN 7120 wettelijk wordt aangestuurd vanuit het Bouwbesluit kunt u uiteraard gebruik blijven maken van onze vertrouwde website www.uniec.eu voor al uw EPC-herberekeningen.