nieuwsbrief juli 2011

nieuwsbrief juli 2011

Welkom bij deze eerste nieuwsbrief van Uniec 2.0. Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de ontwikkeling en functionaliteiten van Uniec 2.0. Want wat is Uniec 2.0 eigenlijk?

Uniec 2.0

Momenteel is uniec.eu bekend als hèt EPC-herberekeningsprogramma. De EPC-reductie van alle kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaringen kan via www.uniec.eu eenvoudig berekend worden. Uiteraard is dit veel gebruiksvriendelijker dan losse herberekeningsprogramma’s. Maar Uniec 2.0 zal nog een stap gebruiksvriendelijker zijn. Deze totaal nieuwe Uniec zal geschikt zijn om een volledige EPC-berekening te maken. Hierdoor is exporteren en importeren verleden tijd! Uniec 2.0 zal een EPC-pakket zijn dat volledig rekent volgens NEN 7120 en tegelijkertijd alle kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaringen bevat. Hierdoor zal het nog eenvoudiger zijn om verschillende producten en systemen met elkaar te vergelijken!

Schermindeling combi systemen voor verwarming en warmtapwater; vb HR-combiketel

Uniec 2.0 kenmerkt zich ook door een zeer gebruikersvriendelijke interface. De invoer van de gegevens is overzichtelijk gerangschikt en door gebruik te maken van “intelligente” software wordt dubbele invoer van data voorkomen. Indien u bijvoorbeeld een combi-ketel kiest, is het niet meer dan logisch dat u hiermee wilt verwarmen èn warmtapwater bereiden. Combi-systemen vult u dus op één plek in. En indien u in alle ramen glas met dezelfde U-waarde wilt toepassen, is het toch wel zo makkelijk om de U-waarde maar één keer te hoeven invoeren. Maar uiteraard is dit gemak geen belemmering wanneer u een project wilt berekenen met meerdere installaties en veel verschillende bouwkundige constructies.

Schermindeling ventilatiesysteem; vb natuurlijke toevoer - mechanische afvoer

Up-to-date zonder moeite!

Uiteraard wilt u altijd beschikken over de recentste producten in uw EPC-rekenprogramma. In de afgelopen 1,5 jaar zijn er gemiddeld 3 updates per maand geweest om nieuwe producten en verklaringen toe te voegen aan uniec.eu. Daarom zal Uniec 2.0, net als het huidige uniec, een internet-applicatie zijn. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe producten en nieuwe verklaringen direct op te nemen in de software en ter beschikking te stellen aan u als gebruiker, zonder dat er (bijna wekelijks) programma-updates op uw eigen PC gedraaid hoeven te worden. Dit betekent dat u altijd beschikt over de recentste informatie zonder daar zelf moeite voor te hoeven doen!

Om te zorgen dat u altijd gebruik kunt maken van Uniec 2.0 draait de website op een server in een professioneel datacenter. Daardoor hoeft u niet bang te zijn dat de site “eruit ligt” of langzamer wordt bij veel gebruikers. Indien u momenteel uniec.eu gebruikt, heeft u zelf kunnen ervaren dat de site betrouwbaar en altijd beschikbaar is. Een extra voordeel is dat het in Uniec 2.0 mogelijk is om EPC-berekeningen on-line op te slaan. Hiervoor heeft iedere gebruiker de beschikking over een eigen beveiligde omgeving. Daarmee heeft u altijd toegang tot uw EPC-berekeningen, ook als u bij een klant of op een andere werkplek bent. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw berekeningen lokaal op te slaan en opnieuw in te lezen wanneer u op een later moment opnieuw inlogt.

Sommige gebruikers hebben wellicht enige gevoelsmatige weerstand tegen een internet-applicatie. Maar bedenkt u zich het volgende eens: Maakt u gebruik van internet-bankieren? Koopt u weleens iets in een web-shop? Heeft u een DigiD? De informatie in deze toepassingen is vele malen gevoeliger dan EPC-berekeningen en toch wordt er gebruik gemaakt van internet. Waarom? Omdat de voordelen van internet opwegen tegen mogelijke gevaren of nadelen. Hetzelfde geldt voor Uniec 2.0. Door samen te werken met een betrouwbaar datacenter en een gedegen inlogstructuur te ontwikkelen, wordt ervoor gezorgd dat Uniec 2.0 volkomen veilig gebruikt kan worden.

Licenties

Sinds het publiceren van NEN 7120 in april 2011 wordt er hard gewerkt aan Uniec 2.0. Naar verwachting zal de software in september gereed zijn. Vanaf dat moment wordt Uniec 2.0 gratis ter beschikking gesteld totdat NEN 7120 wettelijk verplicht is (1 januari 2012). U heeft dan de gelegenheid om zelf te zien hoe gebruiksvriendelijk Uniec 2.0 is.

Na de gratis periode zal Uniec 2.0 aan te schaffen zijn als een jaarabonnement. In een volgende nieuwsbrief zullen de prijzen hiervoor bekend gemaakt worden.

Degenen die momenteel een abonnement op www.uniec.eu hebben dat na 1 januari 2012 afloopt, hebben voor de resterende abonnementsperiode recht op een licentie op Uniec 2.0. De huidige herberekeningslicentie wordt dan geldig voor het volledige EPC-pakket.

Volgende nieuwsbrief

Uniec 2.0 zal verschillende functionaliteiten hebben om EPC-berekeningen nog eenvoudiger te maken. Momenteel kent u uniec.eu van alle mogelijke installaties. In de volgende nieuwsbrief zullen we ingaan op de handige tools die Uniec 2.0 bevat om ook bouwkundig het optimale resultaat uit uw EPC-berekening te halen!