Kegro deuren

Kegro deuren

In de productdatabases van Uniec 2.0 zijn de deuren van fabrikant Kegro toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk met gunstigere U-waarden te rekenen dan de forfaitaire waaarden uit NPR 2068. Om het juiste deurmodel voor uw project te selecteren kunt u de productzoeker van Kegro gebruiken.

Kegro levert uitsluitend U-waarden van de deuren. In een EPC berekening dient de U-waarde van de deur inclusief kozijn opgegeven te worden (de zogenaamde  UD-waarde). De UD-waarden van de Kegro deuren in Uniec 2.0 zijn gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • de productinformatie van Kegro over de U-waarde van de deuren (de opgegeven U-waarde is inclusief eventuele beglazing in de deur)
  • kozijn met een Ufr  van 2,4 W/m²K (forfaitaire U-waarde van een houten of kunststof kozijn)
  • kozijnafmeting van 1035 x 2375 mm, deurmaat 930 x 2300 mm

De ggl waarde van de deuren is bepaald door het glaspercentage van de deur in kozijn te vermenigvuldigen met de ggl waarde van het toegepaste glas. Voor de verschillende typen is de volgende beglazing aangehouden:

  • Kegro-serie: Uglas = 1,2 W/m²K, ggl = 0,60
  • KegaPro+ serie: Uglas = 0,5 W/m²K, ggl = 0,50 (triple glas)

Indien de deuren besteld worden met ander glas zijn de waarden uit de Uniec database niet langer toepasbaar.

Indien er andere afmetingen deuren geselecteerd worden of de deuren in een kozijn geplaatst worden met een andere Ufr dan 2,4 W/m²K, beïnvloedt dit de totale UD-waarde en dient de waarde van deur incl. kozijn opnieuw berekend te worden. Hiervoor kunt u gebruik maken van de UD Calculator in Uniec. Hierbij kunt u kiezen uit kozijnen van diverse fabrikanten of een zelf gekozen U-waarde voor het kozijn invoeren.

Uit de database blijkt dat bij de huidige isolatie-eisen van het Bouwbesluit, niet alle deuren voldoen aan de maximale U-waarde eis van 2,20 W/m²K. Met name brandwerende deuren en deuren van 38 mm voldoen niet altijd aan de Bouwbesluit-eis. In de toekomst wordt de maximale U-waarde eis aangescherpt naar 1,65 W/m²K (datum nog onbekend). Bij deze verscherpte eis zullen ook deuren met glas vaak niet voldoen tenzij het deuren zijn uit de KegaPro+ serie. Let erop dat de KegaPro+ serie een dikte heeft van 74 mm en dus niet in een standaard houten kozijn past.

Indien u andere fabrikanten kent die U-waarden van deuren beschikbaar hebben, kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen de Uniec-database dan verder uitbreiden.